Šta treba da znate o visoko elastičnoj peni?

    Visoko elastične pene povećavaju komfor na ležećim površinama. Materijal prati konturu tela mnogo bolje od drugih materijala koji se koriste u dušecima danas. Zbog svoje proizvodnje i specijalne ćelijske strukture visoko elastične pene su veoma elastične i imaju veći nivo podrške telu nego što je to slučaj sa standardnim penama te je distribucija pritiska na ležeću površinu optimalnija. Zbog toga se ne javlja umor čak i nakon dužeg korišćenja. Distribucija gustine materijala i tvrdoće je najoptimalnija u odnosu na druge materijale.

    Jezgra koja su napravljena od HR pene sadrže milione mikroskopskih kanala. Ovi veoma tanki kanali i mreže omogućuju perfektnu ventilaciju i odlično oslobađanje vlage uz pojačani komfor i dužinu trajanja dušeka.

    HR pena apsorbuje manje energije kada se pritiska nego konvencionale pene. Samim tim omogućuju i optimalnu distribuciju koja poboljšava komfor prilikom leženja i dugotrajnost dušeka. Ovo garantuje dug i kvalitetan san bez umora.

    Kao rezultat fleksibilnosti HR pene kombinuju zasebnu i lateralnu podršku i samim tim kombinuju tvrdoću i mekoću u optimalnom odnosu. Zbog visoke fleksibilnosti i pojačanog efekta podrške ovo su ujedno najbolji materijali u industriji dušeka.

    Umor i drugi testovi su utvrdili da HR pena ima manju deformaciju čak i u uslovima intezivne upotrebe nego bilo koji materijali u industriji dušeka.