Građevinarstvo

építőipar

Poliuretanska pena pronašla je svoju upotrebu u toplotnoj i zvučnoj izolaciji u građevinskoj industriji. Takođe, PU pena se koristi u oblasti filtracije i ventilacije zahvaljujući otvorenim ćelijskim strukturama. Poliuretanska pena predstavlja najzastupljeniji oblik izolacije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Elektrotehnika

elektronika

U elektrotehničkoj industriji naše pene pronašle su svoju upotrebu prvenstveno u zaštiti od elektrostatičkih udara.

Određene Eurofoam pene imaju antistatičko dejstvo što sprečava oštećenje . Takođe, umanjuje se buka i vibracije određenih elemenata.

háztartási gép gyártás

 

Proizvodnja kućnih aparata

Sličan opseg korišćenja kao u elektrotehničkoj industriji, izolacija i apsorpcija vibracija i zvukova, filtracija, zapečaćenje – samo su neka od rešenja u proizvodnji kućnih aparata.

Filtriranje, pročišćavanje

szűrő tisztító

Naša specijalizovana pena Bulpren je odlično rešenje za proizvodnju keramičkih filtera. Takođe, u industrijama gde je potrebno filtriranje štetnih materija / otpadnih voda, Eurofoam tehničke pene pronašle su svoju upotrebu.

Laka industrija

könnyűipari termékek

Eurofoam tehničke pene svojim dejstvima koriste se i u industriji obuće, obrade kože, proizvodnji donjeg veša, naramenica, pelena. Određene vrste pena nakon dužeg vremena zadržavaju svoja svojstva, daju mekoću, fleksibilnosti, elasticitet i pružaju ugodan estetski efekat te služe kao odličan repromaterijal u ovim industrijama.